Tips als je een elektrisch knikarmscherm wilt aanschaffen

Zonnescherm natuurlijk zonwering lommers

In deze blog vol tips lees je alles wat je moet weten wanneer je overweegt om een elektrisch knikarmscherm aan te schaffen. Wat zijn de voordelen, de nadelen, waar moet je op letten en hoe onderhoud je deze? Het zijn allemaal vragen waar je antwoord op krijgt in deze blog.

Het belang van goede zonwering voor woon- en werkcomfort

Een goed zonnescherm helpt je huis of werkplek koel en comfortabel te houden. Als de zon te sterk is, kan het binnen te warm worden. Een zonnescherm buiten zorgt ervoor dat het licht en de warmte niet direct binnenkomen. Dit maakt je plek fijner om te zijn.

Een knikarmscherm is een populaire en effectieve oplossing voor zonwering op uw terras of balkon

Een knikarmscherm is heel handig voor je terras of balkon. Het maakt een grote schaduwplek, zodat je lekker buiten kunt zitten zonder dat het te heet wordt. En omdat het scherm bijna horizontaal kan uitvouwen, blijft er veel ruimte over om te genieten. Je kunt er gewoon onder door blijven lopen en ook deuren kunnen gewoon geopend worden als het scherm uit is.

Wat is een knikarmscherm

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je uitrolt om schaduw te maken. Het heeft twee armen die uitvouwen, zodat het scherm boven je hoofd hangt zonder iets te raken. Dit is anders dan andere schermen die recht naar beneden lopen of diagonaal uitrollen.

Het knikarmscherm werkt met een motor of met de hand. Je kunt het scherm uitrollen zodat het over je terras of balkon komt. De armen van het scherm zorgen ervoor dat het doek goed op spanning blijft. Bij Natuurlijk Zonwering Lommers installeren we alleen elektrische knikarmschermen. 

elektrisch knikarmscherm achtertuin

Soorten knikarmschermen en de voordelen en nadelen

Er zijn veel verschillende soorten knikarmschermen. Het grootste verschil is dat het ene scherm elektrisch bediend wordt en het andere handmatig. Bij Natuurlijk Zonwering Lommers geven we je graag advies wat het meest geschikt is. Wij installeren alleen elektrische knikarmschermen omdat we geloven dat dat het meeste comfort geeft en je daarmee ook het vaakst gebruik gaat maken van het scherm.

Elektrisch knikarmscherm

Een elektrisch knikarmscherm is heel makkelijk te gebruiken. Met een druk op de knop rolt het scherm uit of in. Dit is handig als je snel schaduw wilt maken of als het gaat regenen. Omdat wij u graag voorzien in een stukje comfort, plaatsen wij voornamelijk elektrisch verstelbare zonneschermen. Deze zijn weliswaar iets duurder dan de handmatig verstelbare zonneschermen. Maar onze mening is dat het dagelijkse comfort opweegt tegen de eenmalig iets hogere investering. 

Handmatig bediende knikarmschermen: lees wanneer deze een goede keuze zijn

Als je niet te veel geld wilt uitgeven, is een handmatig scherm een goede keuze. Je gebruikt een slinger om het scherm open of dicht te doen. Het kost wat meer moeite, maar werkt ook goed. Wilt u dit, dan verwijzen wij u graag door naar een installateur die dit voor u kan installeren. Wij doen dit zelf niet.

Trends bij de keuze van zonneschermen, wat is nu de trend en veelgebruikt zonnescherm

Onze ervaring is dat veel mensen kiezen voor elektrische knikarmschermen. Ze zijn namelijk eenvoudig in gebruik en ze passen goed bij moderne én oude huizen. Na installatie heeft u met één druk op de knop een volledige overkapping van uw terras of balkon. Zeker nu we warmere zomers tegemoet gaan, zien we dat het aantal zonneschermen bij huizen aan het toenemen is.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een zonnescherm met knikarm

1. Materiaalgebruik en duurzaamheid

Kies een scherm van sterk materiaal dat lang meegaat. Onze cassettes zijn van aluminium en kunnen in meerdere kleuren worden geleverd. Wij gebruiken voornamelijk dichte cassettesystemen, waardoor uw doek goed beschermd zit wanneer u het scherm niet gebruikt. De schermen die wij gebruiken zijn allemaal van topkwaliteit en gaan minstens 10-15 jaar mee. U krijgt hier ook (afhankelijk van het fabrikaat) 5 tot 7 jaar garantie op.

2. Weersbestendigheid

De doeken van het scherm zijn voorzien van een vuil- en waterafstotende coating. Het zonneschermdoek kan een lichte regenbui weerstaan, maar dit hangt wel af van de hellingshoek. Hoe schuiner het doek hangt, hoe makkelijker het water er vanaf kan lopen. Mocht u per ongeluk een keer het zonnescherm nat inrollen, dan is het verstandig om deze bij mooi weer weer even uit te rollen. Zo kan het doek weer opdrogen en voorkomt u dat er schimmel gaat ontstaan. 

3. Veiligheidsfuncties en garanties

Bij de zoektocht naar een goed zonnescherm met knikarm, is het belangrijk om te checken op veiligheid en garantie. De zonneschermen van Zonwering Lommers worden geleverd met 5-7 jaar fabrieksgarantie. Heeft u binnen deze periode, ondanks normaal gebruik, schade of een probleem met uw zonwering, dan komen wij altijd langs om uw situatie te bekijken en indien mogelijk direct op te lossen. Heeft u losse onderdelen? Het gebeurt bijna nooit, maar mocht het bij u het geval zijn, neem dan zsm contact met ons op. Dan repareren we het scherm direct zodat eventuele (verdere) schade voorkomen wordt. 

Hoe kies je het juiste zonnescherm?

Bij het kiezen van het juiste zonnescherm moet je nadenken over meer dan alleen de kleur of het design. De grootte van je terras of balkon, de richting waarin het ligt ten opzichte van de zon, en hoeveel wind het gebied krijgt, zijn allemaal belangrijk. Een knikarmscherm dat te klein is, biedt niet genoeg schaduw, terwijl een te groot scherm lastig kan zijn in gebruik en installatie. Denk ook aan hoe je het scherm wilt bedienen: met de hand of elektrisch. Elk detail telt om ervoor te zorgen dat je investeert in comfort voor de komende jaren.

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om u van persoonlijk advies te voorzien. Wij doen dit geheel kosteloos en u ontvangt na afloop een offerte met bijbehorend installatie advies. 

1. Factoren om te overwegen bij de aankoop van een knikarmscherm (grootte, locatie, blootstelling aan elementen)

Bij de aankoop van een knikarmscherm zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. 

  • De grootte van het scherm is cruciaal; het moet groot genoeg zijn om voldoende schaduw te bieden maar ook passen in de beschikbare ruimte. 
  • De locatie speelt een rol in hoe het scherm bevestigd zal worden en of het blootgesteld wordt aan veel wind of zon. 
  • De materiaal keuze is ook belangrijk: zorg ervoor dat het scherm gemaakt is van duurzaam materiaal dat bestand is tegen de weersomstandigheden in jouw gebied. 
  • De bediening is ook heel relevant om over na te denken. Wil je een handmatig scherm of de gemakken van een elektrische bediening? Wij installeren voornamelijk elektrisch bediende knikarmschermen. 

2. Tips voor het meten van de benodigde grootte

Het correct meten van de ruimte voor je knikarmscherm is essentieel voor een goede pasvorm en functionaliteit. Meet de breedte van de ruimte waar je het scherm wilt installeren. Denk aan de extra ruimte die nodig is aan beide kanten voor de montage. De uitval, of hoe ver het scherm uitrolt, moet groot genoeg zijn om voldoende schaduw te bieden maar mag niet in de weg zitten of te ver uitsteken waar het niet nodig is. 

Wij begrijpen dat dit een hoop is om over na te denken. We komen daarom graag bij u inmeten. Dat doen we kosteloos en we geven u professioneel onafhankelijk advies over de beste afmetingen. Zo weet u zeker dat u straks kunt genieten van een zonnescherm met optimale afmetingen. 

3. Het belang van professionele installatie voor optimale prestaties en veiligheid

Een professionele installatie van je knikarmscherm zorgt voor optimale prestaties en veiligheid. Een ervaren installateur weet precies hoe het scherm bevestigd moet worden zodat het stevig hangt en goed functioneert. 

Uiteraard geven wij u hierin graag persoonlijk advies. We houden daarbij ook rekening met de windbelasting en de structuur van je huis. Zo zorgen we ervoor dat het scherm veilig gebruikt kan worden, zelfs onder zwaardere weersomstandigheden. Bovendien kunnen wij u professioneel advies geven over het beste type scherm voor uw situatie, waardoor de investering nog vele jaren meegaat.

knikarmscherm elektrisch voortuin hoekhuis

Installatieproces van een elektrisch knikarmscherm

Het installatieproces van een elektrisch knikarmscherm begint met het zorgvuldig kiezen van de plek waar we gaan bevestigen en het meten van de ruimte. De beugels waar het scherm aan hangt, moeten stevig aan de muur bevestigd worden, vaak met behulp van chemische ankers voor extra stevigheid. Vervolgens wordt het scherm aan de beugels gehangen en wordt de elektrische bedrading aangesloten. 

Afhankelijk van het model, kan dit betekenen dat er een voedingskabel naar een buitenstopcontact of naar een schakelaar binnen moet worden geleid. Na de installatie zal de installateur het scherm testen om zeker te weten dat alles correct werkt.

Wanneer wij bij u langskomen voor een eerste kennismaking, zullen we dit ook met u doornemen. Zodat u vooraf exact weet waar u aan toe bent wanneer u voor ons kiest. 

Het belang van het inschakelen van een ervaren installateur

Bij Natuurlijk Zonwering Lommers hebben we jarenlange ervaring in het adviseren en installeren van elektrische zonneschermen met een knikarm. Wij zorgen er dan ook voor dat uw knikarmscherm perfect geïnstalleerd wordt. Dit is belangrijk, want een goed geïnstalleerd scherm gaat langer mee en werkt beter. 

Wij weten precies hoe het scherm stevig en veilig vastgezet moet worden, ook als het hard waait. Bovendien kunnen we het scherm zo installeren dat het mooi open en dicht gaat, zonder problemen. 

Wij geven u ook advies over hoe u het scherm het beste kunt gebruiken en onderhouden. Dit alles helpt om ongelukken te voorkomen en zorgt ervoor dat u zo lang mogelijk van het scherm kunt genieten. Wilt u meer lezen over Aram Lommers en zijn verhaal?

Onderhoud en verzorging van je knikarmscherm

Goed onderhoud is belangrijk om je zonnescherm mooi en werkend te houden. Door regelmatig te controleren of alles nog goed vastzit en werkt, voorkom je problemen. Het is ook slim om het scherm schoon te houden. Vuil en bladeren kunnen ervoor zorgen dat het scherm minder goed werkt of zelfs beschadigd raakt. Als je merkt dat er iets niet goed werkt, is het beter om snel een expert te vragen om ernaar te kijken. Zo blijft je scherm veilig en fijn in gebruik.

Onderhoudstips om de levensduur te verlengen

Om de levensduur van je knikarmscherm te verlengen, zijn er een paar dingen die je kunt doen. 

  • Rol je scherm altijd op als het hard waait of als je het niet gebruikt. Dit voorkomt schade door het weer. 
  • Kijk regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten en niet versleten zijn. 
  • Smeer de bewegende delen af en toe in met speciale olie, zodat ze soepel blijven bewegen. 
  • Als je scherm vies is, maak het dan schoon met water en een zachte borstel. 
  • Gebruik geen harde borstels of scherpe schoonmaakmiddelen, want die kunnen het doek beschadigen.

Een knikarmscherm schoonmaken en beschermen tegen weersinvloeden

Je knikarmscherm schoonmaken en beschermen tegen het weer is niet moeilijk. Begin met het verwijderen van los vuil met een zachte borstel of doek. Was het doek daarna met lauw water en een zachte zeep. Spoel het goed af om alle zeepresten te verwijderen en laat het scherm drogen voordat je het weer oprolt. Dit helpt om het doek langer mooi en in goede conditie te houden. Vergeet niet om je scherm op te rollen wanneer je het niet gebruikt, vooral bij slecht weer, om schade te voorkomen.

Zullen we een keertje bij je langskomen?

Wij zijn experts in het installeren van zonneschermen bij mensen thuis. We komen graag bij u langs voor een persoonlijk adviesgesprek, u zit dan nog nergens aan vast. Of het nu een knikarmscherm wordt, een ander scherm of u ziet er toch vanaf, dat maakt ons niet uit.

Ons werkgebied is in en rond Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnsburg, Voorhout, Wassenaar, Voorschoten, Zoeterwoude, Katwijk en natuurlijk Valkenburg waar we gevestigd zijn.

Mogen we een keertje bij u langskomen voor een vrijblijvend adviesgesprek?

Het belang van goede zonwering voor woon- en werkcomfortHet belang van goede zonwering voor woon- en werkcomfort

An accordion contenEen goed zonnescherm helpt je huis of werkplek koel en comfortabel te houden. Als de zon te sterk is, kan het binnen te warm worden. Een zonnescherm buiten zorgt ervoor dat het licht en de warmte niet direct binnenkomen. Dit maakt je plek fijner om te zijn.t area

Een knikarmscherm is een populaire en effectieve oplossing voor zonwering op uw terras of balkonEen knikarmscherm is een populaire en effectieve oplossing voor zonwering op uw terras of balkon

Een knikarmscherm is heel handig voor je terras of balkon. Het maakt een grote schaduwplek, zodat je lekker buiten kunt zitten zonder dat het te heet wordt. En omdat het scherm bijna horizontaal kan uitvouwen, blijft er veel ruimte over om te genieten. Je kunt er gewoon onder door blijven lopen en ook deuren kunnen gewoon geopend worden als het scherm uit is.