Rolluiken, dit moet je weten!

Rolluiken woonhuis december 2023

Natuurlijk Zonwering Lommers is professioneel installateur van rolluiken aan de buitenkant van uw huis. In deze blog geven we antwoord op veelgestelde vragen. We delen onze kennis graag met u, zodat u de beste keuze kunt maken voor professionele, functionele en sfeervolle zonwering bij u thuis!

Heeft u alsnog een vraag? Laat het ons weten, we helpen u graag!

Rolluik meest gestelde vragen

Wat is een rolluik?

Een rolluik is een oprolbare afdekking die aan de buitenkant van ramen en deuren van een huis wordt bevestigd. Ze dienen niet alleen als zonwering, maar bieden ook bescherming tegen inbraak en isoleren zowel geluid als temperatuur. Het is een veelzijdige toevoeging aan uw huis die comfort en veiligheid verbetert.

Hoe functioneren elektrische rolluiken aan de buitenzijde van een huis?

Elektrische rolluiken worden bediend met een motor die het rolluik via geleiders langs het raam omhoog of omlaag laat gaan. U kunt ze eenvoudig bedienen met een schakelaar of afstandsbediening. Sommige modellen zijn zelfs te koppelen aan uw smart home systeem voor nog meer gebruiksgemak. Ze zijn ideaal voor hoge of moeilijk bereikbare ramen.

Van welk materiaal wordt een rolluik gemaakt?

Rolluiken kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Onder andere aluminium, staal, PVC of hout. Aluminium is het meest populair vanwege de duurzaamheid, het lichte gewicht en de goede isolerende eigenschappen. Wij installeren daarom alleen aluminium rolluiken.

Stijgt de waarde van mijn huis als ik rolluiken plaats?

Ja, het installeren van rolluiken kan de waarde van uw huis verhogen. Het ziet er mooier uit van de buitenkant. Daarnaast verhoogt het de veiligheid, omdat rolluiken het extra lastig maakt voor inbrekers om uw huis in te komen. Tot slot zorgen ze voor lagere energiekosten, een belangrijk punt in de huidige huizenmarkt. Potentiële kopers zullen deze extra’s waarderen, wat kan resulteren in een hogere verkoopprijs.

Welke kleuren zijn beschikbaar voor elektrische rolluiken?

De keuze is reuze! Elektrische rolluiken zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, van klassiek wit tot modern zwart en alles daartussenin. Wat u ook wenst, er is er altijd een kleur die perfect past bij uw huis en stijl. Wij adviseren u hier graag over!

Welke kleur rolluik houdt de zon het beste tegen?

Donkere kleuren staan bekend om hun vermogen om zonlicht en warmte beter te absorberen. Een donker rolluik, zoals zwart of donkergrijs, is dus ideaal als u de zon effectief wilt weren en uw huis koel wilt houden. Een lichter rolluik is wat besmettelijker maar kan wel prettig zijn voor de sfeervolle uitstraling aan de buitenkant én binnenkant van uw huis. Zoals gezegd, wij adviseren u hier graag over.

Bediening van een rolluik veelgestelde vragen

Bediening rolluiken
bediening van rolluiken buitenzijde

Heb ik een afstandsbediening nodig voor mijn rolluik?

Nee, dat is niet per se nodig. U kunt kiezen voor bediening via een schakelaar aan de muur, een afstandsbediening of bediening via uw mobiele telefoon. De keuze hangt af van uw voorkeur en de indeling van uw huis.

Is het mogelijk om elektrische rolluiken via mijn mobiel te besturen?

Ja, dat kan zeker! Moderne elektrische rolluiken kunnen worden aangesloten op een app op uw mobiel, waardoor u ze overal en altijd kunt bedienen. Dit is vooral handig als u niet thuis bent en toch de rolluiken wilt bedienen. Of wanneer u vanuit uw luie stoel de rolluiken wilt bedienen. Wij adviseren u graag welk systeem voor uw huis en persoonlijke wensen het best passend is.

Kunnen elektrische buitenrolluiken gekoppeld worden aan een domotica systeem?

Ja, elektrische rolluiken kunnen naadloos geïntegreerd worden in een domotica systeem. Somfy is hiervan de bekendste, dit merk installeren wij graag bij u. Een compleet systeem maakt het mogelijk om ze te koppelen aan andere slimme apparaten in huis en ze te bedienen via één centraal systeem of app.

Welke extra functies zoals timers of sensoren zijn beschikbaar voor elektrische rolluiken?

Er zijn diverse extra functies beschikbaar voor elektrische rolluiken. U kunt denken aan timers die de rolluiken automatisch openen of sluiten op ingestelde tijden. Ook zijn er sensoren die reageren op zonlicht of weersomstandigheden, zodat uw rolluiken zelf kunnen reageren op veranderingen in het weer.

Kosten van rolluiken

Installatie van rolluiken thuis door Natuurlijk Zonwering Lommers
Installatie en kosten van rolluiken thuis door Natuurlijk Zonwering Lommers

Wat zijn de kosten van rolluiken voor buiten?

De kosten van buitenrolluiken variëren afhankelijk van het materiaal, de grootte en het bedieningssysteem. Gemiddeld moet u rekenen voor €300 tot €500 per raam. Dit kan hoger worden meer voor high-end, op maat gemaakte oplossingen. Daarnaast is de prijs afhankelijk van het besturingssysteem dat u kiest. Wij leveren alleen rolluiken als we ook kunnen installeren. Wilt u weten hoe het kostenplaatje er voor u uit komt te zien? Neem gerust contact met ons op. Dan komen we bij u langs voor advies en een vrijblijvende prijsopgave.

Wat zijn rolluiken prijzen inclusief montage?

U betaalt voor de rolluiken, het bijbehorende bedieningssysteem en montage. Wat de prijzen hiervan zijn voor uw woning is niet in te schatten. Daarvoor moeten we echt even langskomen om u goed te kunnen adviseren. We kijken welk systeem het meest geschikt is voor u en de wensen die u heeft. De prijs die u van ons ontvangt, is altijd inclusief montage. Vult u ons contactformulier in, dan komen we binnenkort bij u langs voor vrijblijvend advies en prijsopgave.

Wat is de levensduur van buiten geïnstalleerde elektrische rolluiken?

De levensduur van elektrische rolluiken die buiten zijn geïnstalleerd is doorgaans tussen de 10 en 20 jaar. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal, de frequentie van gebruik en de mate van onderhoud.

Installatie van de rolluiken bij u thuis

Door wie kan ik rolluiken laten plaatsen?

Aram Lommers komt graag bij u langs om rolluiken bij u te plaatsen. Hij is al jarenlang gespecialiseerd installateur, echt een vakman wanneer het aankomt op advies en installatie van zonwering bij de mensen thuis. Bij het plaatsen neemt hij graag een collega mee, want teamwork makes the dream work! Wij plaatsen alleen rolluiken die we ook zelf voor u hebben ingekocht. Wanneer u zelf rolluiken aanschaft, kunnen wij u helaas niet helpen met de installatie ervan.

Wat houdt de garantie op elektrische rolluiken in?

De garantie die wij geven op elektrische rolluiken dekt de defecten in materialen en vakmanschap. Deze garantie varieert tussen de 2 en 5 jaar. Dat is mede afhankelijk van het systeem dat u kiest. Wanneer we bij u zijn voor het vrijblijvende adviesgesprek, informeren wij u hier ook over. Wij zijn daar altijd heel transparant over, zodat u goed weet waar u voor kiest als u voor Natuurlijk Zonwering Lommers kiest.

Hoe verloopt de installatie bij mij thuis?

Geen zorgen, wij regelen alles! Aram komt samen met een ervaren collega installateur bij u thuis. Wij meten alles nauwkeurig op en zorgen voor een snelle en vlekkeloze installatie. U hoeft alleen maar te kiezen waar en wanneer, en wij doen de rest. U hoeft er zelfs niet voor thuis te blijven, al begrijpen we het als u graag een kop koffie voor ons wilt zetten 😉

Kunnen elektrische rolluiken op alle typen raamkozijnen worden aangebracht?

Jazeker! Elektrische rolluiken zijn zeer veelzijdig en kunnen op vrijwel elk type raamkozijn worden gemonteerd. Of rolluiken voor u de beste keuze zijn, adviseren we u graag over wanneer we bij u thuis zijn voor het vrijblijvende adviesgesprek. Wat u ook kiest, wij zorgen voor de juiste bevestiging zodat uw maatwerk zonwering perfect past.

Maken jullie rolluiken op maat voor mijn ramen?

Absoluut, maatwerk is onze specialiteit! Wij maken rolluiken precies op de maat van uw ramen, zodat ze niet alleen perfect passen, maar ook optimaal functioneren.

Wat is jullie werkgebied, waar installeren jullie zonnerschermen?

Wij zijn gevestigd in Valkenburg en onze opslag is in Katwijk. Wij bedienen iedereen die hier in de buurt een zonnescherm wilt laten installeren. Zo komen wij graag bij u langs in Zoeterwoude, Wassenaar, Voorschoten, Voorhout, Rijnsburg, Oegstgeest en Leiden.

Onderhoud

Wat houdt het onderhoud van elektrische buitenrolluiken in?

De rolluiken zijn in principe weersbestending. Maar net als bij ramen, is het ook voor de buitenrolluiken goed om ze zo nu en dan schoon te maken. Doe dat gewoon met een sopje. Daarnaast een paar keer per jaar een beetje smeermiddel aan de bewegende delen, en ze blijven soepel lopen. Zo blijft alles in topconditie!

Kan ik onderdelen nabestellen?

Geen probleem! Mocht er iets aan uw rolluik toe zijn aan vervanging, dan kunt u de benodigde onderdelen gewoon bij ons nabestellen. Wij zorgen dat u snel de juiste onderdelen krijgt, zodat alles weer perfect werkt.

Hoe vaak is een inspectie nodig om alles werkend te houden?

Een kleine check-up eens per jaar volstaat! Zo kunnen we alles nalopen en waar nodig bijstellen of smeren. Dit houdt uw rolluiken in optimale staat en zorgt ervoor dat ze langer meegaan.

Hoe bestand zijn elektrische buitenrolluiken tegen weersinvloeden?

Onze rolluiken zijn supersterk! Ze zijn ontworpen om regen, wind en zon te weerstaan. Gemaakt van duurzame materialen die niet roesten of verkleuren, zijn ze een betrouwbare bescherming voor uw ramen.

Kan er een rolluik op mijn Velux dakraam?

Zeker weten! We hebben speciale rolluiken die perfect passen op Velux dakramen. Ze bieden geweldige isolatie en verduistering, ideaal voor slaapkamers of zolderkamers. Vertel ons uw dakraam model en wij regelen de rest.

Overige vragen

Welke isolatie voordelen bieden elektrische buitenrolluiken?

Elektrische buitenrolluiken zijn echte kampioenen in isolatie! Ze houden de kou buiten in de winter en de warmte buiten in de zomer. Dat betekent dat uw huis comfortabel blijft én u bespaart op uw energierekening. Twee vliegen in één klap!

Bieden elektrische buitenrolluiken voldoende bescherming tegen inbrekers?

Zeker weten! Deze rolluiken zijn stevig en moeilijk te forceren, wat een extra laagje veiligheid toevoegt aan uw huis. Ze zijn een effectieve barrière die inbrekers liever vermijden.

Hoeveel energie besparen elektrische buitenrolluiken?

Met elektrische buitenrolluiken kunt u flink besparen op energiekosten. Ze verbeteren de thermische efficiëntie van uw huis door de isolatie, waardoor u minder hoeft te stoken in de winter en minder te koelen in de zomer. Dit kan leiden tot een besparing van wel 10% op uw energierekening.

Hoeveel geluid maken elektrische rolluiken tijdens gebruik?

De moderne elektrische rolluiken zijn ontworpen om fluisterstil te zijn. U hoort ze nauwelijks wanneer ze openen of sluiten. Ideaal voor als u van rust houdt!

Wat is de openings- en sluitsnelheid van elektrische rolluiken?

De snelheid waarmee elektrische rolluiken openen en sluiten is meestal rond de 10 tot 15 centimeter per seconde. Ze zijn snel genoeg om efficiënt te zijn maar langzaam genoeg om veilig te blijven.

Wat is het verschil tussen rolluiken of screens?

Het grote verschil is dat rolluiken volledig verduisteren en betere isolatie en inbraakbeveiliging bieden. Screens filteren licht en warmte maar laten nog steeds licht door, ideaal voor wie het uitzicht wil behouden en toch de zon wil temperen.

Wat zijn andere zonwering mogelijkheden?

Naast rolluiken installeren wij graag de volgende zonwering:

Iedere vorm van zonwering heeft zijn eigen charme en functionaliteit. Wat voor u het beste past, adviseren wij u graag over. Neem gerust contact met ons op, u zit dan nog nergens aan vast.

Leave a Reply