Belangrijke overwegingen bij zonwering voor de uitbouw

Zonwering aanbouw

Een uitbouw is een prachtige toevoeging aan uw huis, maar het beheersen van de zonnestralen en temperatuur kan een uitdaging zijn. Dat is waar buitenzonwering op maat in beeld komt. Of het nu gaat om een serene serre, een gezellige veranda of een functionele extra kamer, buitenzonwering biedt de perfecte oplossing voor het regelen van lichtinval en temperatuur. Ontdek de talloze mogelijkheden voor buitenzonwering en maak uw uitbouw niet alleen comfortabeler, maar ook esthetisch aantrekkelijker. Lees verder om te leren hoe buitenzonwering uw uitbouw naar een hoger niveau kan tillen, zowel in functionaliteit als schoonheid.

Wat zijn de beste soorten zonwering voor een uitbouw?

U kunt kiezen uit een aantal soorten buitenzonwering: een zonnescherm aan uitbouw, pergolazonwering of een overkapping. Screens en rolluiken zijn ook geschikt voor de uitbouw, deze geven comfort voor binnen. De zonneschermen, pergolazonwering en overkappingen doen dat ook, maar minder. Deze hebben daarnaast wel het voordeel dat u heerlijk buiten kunt genieten van uw tuin in de schaduw.

6 voordelen van zonwering aan een uitbouw

Zonwering aan een uitbouw, zoals buitenzonwering op maat, biedt tal van voordelen die zowel het comfort als de esthetiek van uw woning kunnen verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke voordelen.

1. Temperatuurregulatie

Een uitbouw kan snel oververhit raken door direct zonlicht, waardoor het onaangenaam wordt om er tijd door te brengen. Buitenzonwering kan helpen om de temperatuur te reguleren door de zonnestralen te blokkeren, waardoor de ruimte koeler en comfortabeler wordt.

2. Bescherming tegen UV-stralen

Zonnestralen kunnen schadelijke UV-stralen bevatten die uw meubels, vloeren en interieur kunnen beschadigen. Buitenzonwering op maat beschermt niet alleen u en uw gezin tegen deze stralen, maar verlengt ook de levensduur van uw interieur.

3. Energiebesparing

Door de zon buiten te houden, kan zonwering de behoefte aan airconditioning verminderen, waardoor u geld bespaart op energiekosten. Dit maakt zonwering een duurzame investering op de lange termijn. Dit is tevens ook een groot voordeel van buitenzonwering t.o.v. binnenzowering.

4. Privacy

Zonwering aan een uitbouw biedt ook extra privacy. Voor veel mensen is privacy een belangrijk onderdeel, waardoor dit ook een onderdeel is om rekening mee te houden bij de keuze van zonwering. Bij de ene zonwering heeft u op een eenvoudigere manier privacy dan met de ander. Laat u vooraf ook goed informeren.

5. Aanpasbaarheid

Buitenzonwering kan op maat worden gemaakt om perfect bij uw uitbouw te passen. Hierdoor kunt u niet alleen de functionaliteit optimaliseren, maar ook de uitstraling van uw huis verbeteren.

6. Toename van de woningwaarde

Het toevoegen van buitenzonwering aan een uitbouw kan de algehele aantrekkingskracht van uw huis vergroten, wat de potentiële waarde ervan kan verhogen.

Waar moet u rekening mee houden tijdens de bouw van een aanbouw?

Tijdens de bouw, en het liefste vooraf, van de aanbouw is het aan te raden om al goed te inventariseren wat de (on)mogelijkheden zijn met betrekking tot zonwering. Wilt u namelijk binnenzonwering of buitenzonwering? En wat zijn dan de voordelen van iedere vorm van zonwering. In dit geval kijken we naar de 3 mogelijkheden voor buitenzonwering bij de bouw van een aanbouw of serre.

 • Zonnescherm aan aanbouw:
  Er moet altijd genoeg ruimte boven het scherm overblijven, voordat een zonnescherm aan de uitbouw gemonteerd kan worden. Wanneer dit niet gebeurd, ontstaat er een kans dat de muur niet sterk genoeg is en daardoor de zonwering niet kan dragen. Ondanks dat er vaak bij aanbouw niet genoeg ruimte gecreëerd kan worden, is het wel mogelijk om toch een mooi scherm te monteren met bouwkundige aanpassingen.
  Is het al te laat als er bouwkundig geen rekening mee gehouden is?
  Het kan dan nog opgelost worden. Per situatie zijn er verschillende mogelijkheden. Zonwering experts kunnen door middel verschillende hulpmiddelen zorgen dat de uitbouw muur alsnog sterk genoeg is.
 • Pergolazonwering
  Bij een pergolazonwering leunt de zonwering ook op twee aluminium staanders. Daarom is de belasting op de muur ook minder dan bij een zonnescherm
 • Screens of rolluiken
  Ook rolluiken en screens zijn geschikt voor de uitbouw en geven comfort voor binnen.

Related Posts

Leave a Reply